Örömmel mutatjuk be felnőtt cipőkínálatunk egyik új szereplőjét, a G&T sportcipőit. A valódi bőr felhasználásával gyártott, egyedi modellek felveszik a versenyt a legjobb világmárkák termékeivel.

Március végén megkezdtük a női cipők és a férfi cipők árusítását, a járványhelyzetre való tekintettel egyelőre csak online. A Budakeszin található gyerekcipőboltunk (Fő tér 3.) melletti üzlethelyiséget felkészítettük, berendeztük és feltöltöttük áruval, így a járványügyi intézkedések enyhítését követően személyesen is várjuk majd vásárlóinkat.

Ezúttal a felnőtt kínálatunk egyik kiemelt gyártóját, a martfűi székhelyű G&T Sportcipő Manufaktúrát, illetve annak termékeit szeretnénk bemutatni. Martfű köztudottan a magyar cipőgyártás egyik fellegvára, ahol régi hagyományai vannak ennek a mesterségnek. Ebben a környezetben kezdte meg működését 2016-ban a G&T, és hamar bebizonyította, hogy komolyan kell vele számolni a piacon. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy modelljein már messziről látszik a minőség, az egyediség és a kényelem.

Ráadásul az alapanyagoktól eltekintve egy teljesen magyar sikertörténetről van szó. A manufaktúra cipőit ugyanis itthon tervezik, itthon varrják a felsőrészeket, itthon gyártják a talpbetéteket, és itthon illesztik össze kész végtermékké az egyes alkotóelemeket. A gyártási folyamat összesen közel 50 lépésből áll, és a szükséges gépek használata mellett ezek szinte mindegyike emberi beavatkozást igényel. Vagyis minden egyes G&T modell egyedi és kézzel készített. Ez nem klasszikus tömegtermelés, amit az is bizonyít, hogy a manufaktúra üzemében naponta mindössze mintegy 40-50 párat állítanak elő.


Ezeket a sportcipőket valódi bőr felhasználásával gyártják. A felsőrészhez többnyire Olaszországból beszerzett, cipőgyártásra kikészített bőrt használnak, külsejéhez leggyakrabban az úgynevezett nubukot. A bélés extra puha natúr bőrből készül. Valamennyi bőrt növényi cserzéssel színezik, így kapják meg végleges árnyalatukat. Érdekesség, hogy a cég összesen kb. 110 színvariációt használ termékei gyártásához. A külcsin tekintetében a prémium minőséghez a hímzett logó, illetve a felváltva alkalmazott egysoros és kétsoros díszítő varrások is nagyban hozzájárulnak.

Érdemes még szót ejteni a cipők talpáról, amely egy gumiszerű tulajdonságokkal rendelkező anyagból, ún. thermoplasztikus kaucsukból készült. Ezt hőkezeléssel aktivált ragasztóanyag és egy négybáros nyomással működő pneumatikus présgép segítségével rögzítik a felsőrészhez, amivel rendkívül tartós és rugalmas kötést érnek el. A ragasztási, rögzítési fázis azért kiemelkedően fontos, mert járás során a talp és a felsőrész folyamatos hajlításnak van kitéve.

A válogatott anyagok, a gondos tervezés és az aprólékos gyártási folyamat eredményeként a G&T sportcipők nem csak könnyűek, kényelmesek és tartósak, de megjelenésük is rendkívül igényes, elegáns és divatos. Remek választásnak bizonyulnak szabadidős tevékenységekhez, utcai korzózáshoz, munkahelyhez vagy akár egy laza baráti összejövetelhez. Nem túlzás kijelenteni, hogy ezek a modellek ár-érték arány tekintetében nem csak felveszik a versenyt a legjobb világmárkákkal, de le is körözik őket. Ha kézbe veszel egy G&T modellt, vagy felhúzod a lábadra, és sétálsz benne néhány lépést, te sem fogsz vitába szállni ezzel az állítással.

A G&T terméket többféle alapváltozatban, fazonban és különböző színárnyalatokban, köztük egyszínű és többszínű kombinációkban is megvásárolhatod nálunk. Női sportcipő modelljeink között az Alina, a Trend és az Aktív, férfi sportcipő kínálatunkban a Klasszikus, az Aktív és a Pro-20 alapváltozatok találhatók meg. Van egy uniszex modellünk is, egy fekete sportcipő, amelyet mindkét nem tagjai viselhetnek.