A Pénzügyminisztérium fontos állásfoglalást tett közzé az egészségpénztári számlák helyes kitöltésével kapcsolatban. Az Angyali Cipők által forgalmazott gyerekcipők közül a SuperFit, a Primigi és a Ponte20 modellek számolhatók el egészségpénztári számlára.

Az eddigi gyakorlat szerint a kiállított számlákon a vevő adatainál az egészségpénztárt tüntették fel, amit ki kellett egészíteni az egészségpénztári tag nevével és tagsági számával is, és a számlán a megfelelő helyen fel kellett tüntetni az egészségpénztár adószámát is. A NAV állásfoglalása szerint ez nem helyes, a 2021. január 4-től érvényes új NAV adatszolgáltatási kötelezettségnek való megfelelés miatt pedig különösen fontos, hogy az adatok a megfelelő helyen szerepeljenek. A Pénzügyminisztérium ezzel kapcsolatosan a közelmúltban pontosította a NAV által kiadott irányelveket. Termékértékesítés esetén (ide tartoznak az EP számlára elszámolható cipők is) a számlát az egészségpénztári tag vagy annak kedvezményezettje nevére kell kiállítani.

A számlázási adatoknál tehát a következőket kell feltüntetni:

  • Vevő neve: az egészségpénztári tag vagy annak kedvezményezettjének a neve ÉS a tagi azonosítója
  • Vevő címe: az egészségpénztári tag címe

A számlázási adatoknál az egészségpénztár adatainak nem kell szerepelnie. Az egyes egészségpénztárak rendelkezései (szerződési feltételei) miatt azonban kérjük, hogy a megjegyzés rovatban mindenképpen tüntessék fel az egészségpénztárra vonatkozó adatokat (pénztár neve, címe, adószáma).

Ezen adatok hiányában az egészségpénztárak megtagadhatják a számla befogadását!