A NAV fontos állásfoglalást tett közzé az egészségpénztári számlák helyes kitöltésével kapcsolatban. Az Angyali Cipők által forgalmazott gyerekcipők közül a SuperFit, a Primigi és a Ponte20 modellek elszámolhatók egészségpénztári számlára.

Az eddigi gyakorlat szerint a kiállított számlákon a vevő adatainál az egészségpénztárt tüntették fel, azonban a NAV állásfoglalása szerint ez nem helyes, a 2021. január 4-től érvényes új NAV adatszolgáltatási kötelezettségnek való megfelelés miatt pedig különösen fontos, hogy az adatok a megfelelő helyen szerepeljenek.

Korábban a számlán a vevő neve helyén nem csak az egészségpénztár volt, hanem azt ki kellett egészíteni az egészségpénztári tag nevével és tagsági számával is, és a számlán a megfelelő helyen feltüntetni az egészségpénztár adószámát is.

Azonban a jövőben a következőképp kell kiállítani ezeket a számlákat:

  • Vevői adatok: a számlát a szolgáltatást/terméket ténylegesen igénybe vevő, vagyis a pénztári tag nevére és adataival kell kiállítani (tag neve és címe);
  • Egészségpénztárra vonatkozó adatok: a számlán a pénztárakra vonatkozó szabályozás miatt az egészségpénztár adatait fel kell tüntetni pl. a számlamegjegyzésben (pénztár neve, címe, tagi azonosító).